Cryptesessie-concert #3

Afgelopen weekend (16-17 juni) hebben we met de artiesten een nacht doorgebracht in de Lebuinus; een bijzondere en intense ervaring! Volgende week donderdag horen we hoe zij dit hebben beleefd en welk effect het op hun werk heeft gehad. We kunnen niet wachten.

Maar: de Lebuinuskerk staat in het middelpunt van Deventer 1250. Vanwege de Bouw mee!-voorbereidingen voor Festival Deventer Op Stelten 2018 kan het concert hier niet plaatsvinden.

Gelukkig kwam VVV Deventer met een wel heel bijzonder alternatief. We mogen neerstrijken in het prachtige Penninckshuis aan de Brink.

Volgende week zien we je daar!

cryptesessie no. 3 in het Penninckshuis

cryptesessie no. 3 in het Penninckshuis

Praktische informatie

DATUM: donderdag 28 juni
TIJD: 20.00u (deur open 19:30u)
ENTREE: Pay what you want. Wij denken dat onze bezoekers zelf een waarde aan onze evenementen kunnen geven. Daarom ben je vrij om te betalen je wat je wil, naar eigen inzicht.

Vondst Deventer

Dit concert wordt georganiseerd door Vondst. Met Deventer makers en denkers maakt Vondst de Lebuinuskerk tot een plek van verwarring, ontdekking en verdieping. In het decor van deze magistrale kerk bieden we een intiem en experimenteel programma met aandacht voor kunst, muziek, film en filosofie.

Artiesten Cryptesessie #3

De artiesten die een nacht in de crypte hebben doorgebracht en hun werk presenteren gedurende het Cryptesessie-concert op donderdag 28 juni zijn:

Fleur Bekke

Fleur is beeldend kunstenares, en specifieker; ze illustreert. Haar typische stijl is strak, vaak zwartwit en naar eigen zeggen “simpel en duidelijk”. Ze heeft al eens eerder geëxposeerd in een kerk; tijdens de beeldenstormers expositie in de Bergkerk was haar werk al te zien. Daarnaast heeft ze werk getoond in de Deventer SchouwburgARTNETWORX in Amsterdam en was ze verantwoordelijk voor street-art in de Spijkerboorsteeg. https://www.fleurbekke.nl/

Johanneke ter Stege

Johanneke is tijdverzamelaar; ze kiest de mooiste stukjes tijd en verbindt deze graag middels haar muziek, haar tekst en haar kunst. Schoonheid en magie zitten wat haar betreft in de details en het alledaagse. Het gewone.

We kennen haar als voormalig stadsdichter van Deventer, van het knettervette electronica-duo NNENN en als solo artiest die het eigenlijk altijd voor elkaar krijgt ons te verassen.

Facebook pagina van Johanneke ter Stege

Martin Knaapen

Deze taalkunstenaar, bekend van onder andere zijn schitterende debuutbundel ‘ik, mijn broer’, werkt op dit moment aan een nieuwe bundel, overigens grotendeels bedacht geschreven in de uiterwaarden van de IJssel. Ook werkt hij geregeld samen met andere kunstenaars, zoals Jeroen Diepenmaat.

Martin is zich vaak bewust van zijn omgeving; geuren, geluiden, gevoelens en emoties komen direct binnen. Een nacht doorbrengen in de kerk lijkt dan haast een uitgelezen manier om nieuwe gedachten en ideeën te laten ontstaan; 28 juni gaan we het horen!

Check zijn werk hier: https://martinknaapen.wordpress.com/

Viorica Cernica

De van origine Roemeense Viorica fotografeert, schildert en maakt kunst. Haar werk is even divers; kleurrijk, zwartwit, strak en organisch, en bovenal is ze, naar eigen zeggen, wat ze maakt. Tevens was ze één van de vier kandidaten voor het maken van de nieuwe magistraat; een project waar ze op een prachtige manier de Deventenaar in beeld bracht.

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd of ze ’s nachts, in een onverlichte Lebuinus, ook foto’s kan schieten.

Check het werk van Viorica hier: https://www.vioricacernica.com/

Casper Rossing

Casper Rossing heet hij in het echt, hij komt uit Hengelo en hij noemt zichzelf, vrij vertaald, een “tot laptop-producties bekeerde gitarist”. Hij werkt met gitaren, looppedalen en samplers, maakt gelaagde, dromerige ambient en minimalistische beats en zoekt graag de ruimte op in zijn muziek.

Wij zijn erg benieuwd of een nacht in de Lebuinus hier nog een extra laag aan kan toevoegen!

Check zijn muziek alvast hier:

https://www.dotlights.net/

Koen Klompsma

Koen kennen we in Deventer voornamelijk als DJ van de bass-formatie MOONSTONES en als één van de heren achter de vroegere Klub Dubavonden in Het Burgerweeshuis. Koen is tevens producer, en maakt met Moonstones al jaren bass-heavy dub tracks, die inmiddels internationaal (liefst op vinyl) hun weg naar de liefhebbers vinden.

Voor de Cryptesessie is ‘ie, gewapend met analoge synths én een macbook, van plan nieuwe muzikale uithoeken op te zoeken; waar beter dan tijdens een nacht in de Lebuinus!

Benieuwd naar wat ‘ie nu maakt? Check de muziek van Moonstones hier:

https://soundcloud.com/moonstones