Expo: Elise van der Linden

Still uit Shades of Silence (http://elisevanderlinden.nl/)

Na Jeroen Diepenmaat en Mathijs van Sark, neemt Elise van der Linden plaats in de oude crypte van de Lebuinuskerk. Donderdag 27 september is haar werk voor één avond te zien, tijdens de derde Vondst expo.

Elise heeft haar atelier op het Havenkwartier. Ze werd in 2017 verkozen tot Talent van het Jaar en stond in 2018 opnieuw (naast o.a. Daan Roosegaarde en Iris van Herpen) in de finale van de Kunstenaar van het Jaar-verkiezing. Haar werk “Shades of Silence” reisde vorig jaar mee met Theaterfestival de Parade. “Ozon” is onderdeel van de vaste collectie van Museum de Fundatie.

Als beeldend kunstenares laat Elise zich leiden door het verloop van dingen die we vaak niet opmerken. Of het nu gaat om het groeien van een plant, de beweging van voertuigen of de tijdelijke wereld die mensen voor zichzelf maken: voortdurend veroorzaakt tijd een spanning tussen verandering en de menselijke neiging naar vastigheid.

Elise legt dit spanningsveld vast op video (waarin de tijd daadwerkelijk waarneembaar haar werk doet), of in stil werk (waarin de tijd bevroren raakt op een kantelpunt). Daarmee maken haar kunstwerken zowel de kracht als de kwetsbaarheid van de mens zichtbaar.

Als canvas voor deze expo gebruikt Elise de crypte van de Lebuinuskerk, een kraakhelder voorbeeld van zo’n tijdscapsule.

=============================================

PLAATS: crypte van de Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38, Deventer
DATUM: donderdag 27 september
TIJD: 20.00u (deur open 19:30u)
ENTREE: Pay what you want. Wij denken dat onze bezoekers zelf een waarde aan onze evenementen kunnen geven. Daarom ben je vrij om te betalen je wat je wil, naar eigen inzicht.