Over de kloof: burger vs. politiek

28 januari, 20:15
Deventer Schouwburg

Wie zijn die vergeten Nederlanders? En wat gebeurt er met hun klacht? Tijdens het debat ‘Over de kloof: tussen burger en Den Haag) onderzoekt Vondst waar de oplossingen liggen, samen met onder andere de Deventer overlevers, Lodewijk Asscher en journalist Dick Wittenberg.

Voor de Gele Hesjes waren er de Deventer overlevers. Hun klacht in het AD ging viral. Ze voelen zich de vergeten groep. Nét boven het minimum, maar geen toeslagen. Geld opzij leggen voor de oude dag, ook al hebben ze een lang arbeidsverleden, zit er niet in.

Verdwijnt onze stem in Den Haag? In samenwerking met ‘de overlevers’ organiseert Vondst een debat in de Deventer Schouwburg. Daarbij schuiven onder andere Lodewijk Asscher (PvdA) en journalist Dick Wittenberg (correspondent ‘Alledaagse Helden’ bij de Correspondent) aan. Wat is nu die kloof tussen burger en politiek? Hoe overbruggen we die? En wat moet de goedverdienende bakfietsburger eigenlijk met deze kloof?

Tijdens ‘Over de kloof: tussen burger en Den Haag’ brengen we in kaart hoe mensen aan de onderkant van de samenleving gehoord kunnen worden. We beginnen met een klaagmuur en we eindigen met een to do-lijst, zowel voor minima zelf, de Deventer samenleving als de landelijke politiek.

DATUM: 28 januari
TIJD: 20:15 (deur én bar open 20:00)
LOCATIE: Deventer Schouwburg
ENTREE: Pay what you want. Wij denken dat onze bezoekers zelf een waarde aan onze evenementen kunnen geven. Daarom ben je vrij om te betalen je wat je wil, naar eigen inzicht.