Over de Kloof: Arbeid vs. Kapitaal

  • Wanneer: 1 mei 2018
  • Tijd: 20.00 – 22.00 uur
  • Waar: Lebuinuskerk, Deventer
  • Entree: Pay what you want

‘Loonslaaf’ of zzp-er? Hoe dan ook stijgt je inkomen nauwelijks, terwijl onze economie weer in de lift zit. Hoe kan dat? En hoe kan het anders? Aan het eind van ‘Over de Kloof: Arbeid vs. Kapitaal’ weten we allemaal deze vragen te beantwoorden.

Datum? Dinsdag 1 mei, Dag van de Arbeid.

Journalist en oud-Deventenaar Mirjam de Rijk stelt tijdens deze avond aan de kaak waarom ‘arbeiders’ 4-0 achterstaan op aandeelhouders en bedrijfseigenaren.

Maar we gaan verder. Want wat kan de gemeente Deventer doen? Of de ondernemingsraad van een bedrijf? Of jijzelf?

Daarom wordt De Rijk bijgestaan door door landelijke en lokale gastsprekers. Zij vertellen hun verhaal onder andere vanuit de lokale politiek, het bedrijfsleven, de vakbond en de werkvloer. De komende weken maken we hun namen via pers en sociale media bekend.

Over de Kloof

Het is de tweede editie van Over de Kloof, een serie journalistieke avonden over hedendaags tegenstellingen – door Vondst georganiseerd.

Mirjam de Rijk

Mirjam de Rijk doet al geruime tijd diepgravend onderzoek naar de kloof tussen arbeid en kapitaal. Dit voorjaar publiceerde zij een serie artikelen bij weekblad De Groene Amsterdammer.

Met dit debat wil Vondst het rijke ‘rode’ verleden van de stad nieuw leven in blazen. Hoe rood en links is ‘Moskou aan de IJssel’ nog?

=============================================

DATUM: 1 mei (Dag van de Arbeid)
TIJD: 20.00u (deur én bar open 19:30u)
ENTREE: Pay what you want. Wij denken dat onze bezoekers zelf een waarde aan onze evenementen kunnen geven. Daarom ben je vrij om te betalen je wat je wil, naar eigen inzicht.

=============================================

VONDST_
Over de Kloof: Arbeid vs. Kapitaal wordt georganiseerd door Vondst. Met Deventer makers en denkers maakt Vondst de Lebuinuskerk tot een plek van verwarring, ontdekking en verdieping. In het decor van deze magistrale kerk bieden we een intiem en experimenteel programma met aandacht voor kunst, muziek, film en filosofie.

Bezoek het Facebook Event.